Raikas raparperipiiras Raahen murteella

25.06.2014 12:48

Raikas raparperipiirakka

Tämoon ollu Kotivinkki –lehen numerosa 11, mut kunen löytäny netistä niin paan sen tähän.

8-10 pallaa

kestää tehä kakskytäviis minnuuttia ja kolokytäviis minnuuttia uunisa.

 

Pohoja

100 g voita

1 dl sokeria

2,5 dl vehenäjauhoja

1 tl vanilijasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

 

Nypi huoneesa lämmenny voi kuiviin aineisiin niin et tullee murua. Lissää muna ja sekota niin että siitä tullee tihiää.

Painele se taikina kakskytäkaks senttiä halakasijaltaan olevaan vuokaan. Paa jauhoja kässiin niin käy helepommin.

Täyte

1 l raparperiä (pilikottuna)

1 rkl maissitärkkelysjauhoja (vaikkapa Maizena)

1 rkl sokeria

 

Paa raparperipalojen kansa maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita ja kaaja se pohojan pääle.

Kuorrutus

3 dl kaurahiutaleita

2 dl valamista kinuskikastiketta

hippisellinen (vai onko se hyppysellinen) suolaa. No, tiiät mitä tarkotan.

 

Paa aineet yhteen ja sekota niin helevetisti että siitä tullee sievää. Ja sitten levität sen siihen raparperien pääle.

Uunin pittää olla jo kakssattaa astetta. Piä piiras uunisa kolokytäviis minnuuttia suunnilleen.

Anna pikkasen jähtyä ja syötte sen sitte vanilijakastikkeen tai –jäätelön kansa.

Nam nam nam!

P.s. Minen oo raahelainen alakuasukas, mut oon sielä sen verran juossu, et eiköhän tää jotensaki suju J